Bank of England utfärdar rekordböter för Citigroup

Den brittiska centralbanken Bank of England har utfärdat rekordböter för betydande redovisningsfel för den amerikanska bankkoncernen Citigroups brittiska verksamhet.

Böterna landar på 43,9 miljoner pund (540 miljoner kronor).

Felaktigheterna i de brittiska Citigroup-bolagens redovisning av belåningsgrad och kapitalnivåer beskrivs som allvarliga och utbredda och ska ha pågått i många år, 2014–2018. Men enligt Bank of England hade banken överskott i sin likviditet och vad gäller kapitalnivåer under hela perioden.

Citigroup ska under utredningen ha samarbetat med tillsynspersonalen, vilket har lett till en reduktion av bötesnivån med 30 procent från 63 miljoner pund.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.