Beijer Ref tar in 14 miljarder i nyemission

Kylgrossisten Beijer Ref siktar på att ta in 14 miljarder kronor genom en företrädesemission. Emissionen är garanterad. Kapitalet kommer att användas för att betala tillbaka en bryggfinansiering i samband med ett förvärv.
Beijer Ref tar in 14 miljarder i nyemission - Allmänt, Christopher Norbye, VD Beijer Ref
Christopher Norbye, VD Beijer Ref. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Tre befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 110 kronor, 1:3. Aktieägarna EQT Group, AMF och Första AP-fonden, har åtagit sig att teckna sina pro rata-andelar av företrädesemissionen, motsvarande cirka 34 procent av aktierna.

Utöver teckningsåtagandena har Citi, Handelsbanken och Nordea ingått ett emissionsgarantiavtal om att teckna resterande cirka 66 procent av företrädesemissionen. AMF har vidare också säkrat upp så att de kan köpa de aktier som Citi, Handelsbanken och Nordea eventuellt kan teckna inom ramen för emissionsgarantin.

Likvididen kommer att användas för att betala tillbaka den bryggfinanisiering som Beijer Ref tog upp i samband med förvärvet av amerikanska Heritage Distribution. Den uppgår till 13,6 miljarder kronor.

Den 24 februari är sista dag inklusive rätt att erhålla teckningsrätter. Teckningsperioden är 3-16 mars. Utfall väntas presenteras den 20 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco