Berkshire Hathaway minskar i Apple – kan vara redo för ny storaffär

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway har sålt av en mindre andel aktier i sitt största börsnoterade innehav Apple.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Nati Harnik/TT

Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Reuters.

Berkshire har sålt 10 miljoner aktier i Apple, men äger fortfarande drygt 905 miljoner aktier värda totalt cirka 174 miljarder dollar, motsvarande 1 827 miljarder kronor.

Vidare rapporterar Berkshire att det inte längre har något ägande i hembyggaren DR Horton, försäkringsbolaget Globe Life, försäkrings- och investeringsbolaget Markel samt brasilianska kreditkortsbolaget Stone. Berkshires totala ägande i dessa bolag översteg 1 miljard dollar vid utgången av tredje kvartalet.

Berkshire informerar också att det har fyllt på och minskat i vissa innehav. I oljebolaget Chevron, som är en av de större placeringarna i portföljen, har man köpt fler aktier. Det motsatta gäller för HP och Paramount Global.

Det är också värt att påpeka att Berkshire har fått ett nytt tillstånd av finansinspektionen SEC om att temporärt hålla vissa innehav hemliga. Bolaget brukar göra denna sortens förfrågningar när man håller på att bygga upp en stor position i ett bolag. Detta för att inte andra investerare ska haka på och göra det dyrare att komma åt aktierna. Berkshire hintade i tredje kvartalet att det nya innehavet kan finnas inom bank-, försäkrings- eller finanstjänstesektorn.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets