Besqab köper byggrätter i Liljeholmen

Besqab meddelar i dag att de tecknat ett avtal om förvärv av cirka 350 byggrätter i stadsutvecklingsprojektet Lövholmen i nordvästra Liljeholmen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Besqab tecknar avtalet tillsammans med Järntorget. Säljaren är Cementa som i dag bedriver verksamhet på området. Området ligger vid vattnet i nordvästra Liljeholmen.

Besqabs andel i affären omfattar 300 till 400 byggrätter till en köpeskilling om cirka 500 miljoner kronor.

”Tillträde och betalningar är uppdelat i etapper, varav det första tillträdet sker vid laga kraftvunnen detaljplan. Förvärvsavtalet villkoras bland annat av laga kraftvunna detaljplaner för berörda områden samt av att Cementa förvärvar erforderlig mark och erhåller erforderliga tillstånd för att kunna uppföra och driva ny anläggning för Cementas verksamhet”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Vd Anette Frumerie kommenterar köpet:

”Projektet passar väl in i vår strategi för tillväxt.”

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.