Betsson ökar vinsten

Bettingbolaget Betsson redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat.
Pontus Lindwall.

Omsättningen steg 6,5 procent till 1 418 miljoner kronor (1 331). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 374.

Ebitda-resultat blev 353 miljoner kronor (346), väntat 331, med en ebitda-marginal på 24,9 procent (26,0).

Rörelseresultatet blev 261 miljoner kronor (255,2), väntat rörelseresultat var 238. Rörelsemarginalen var 18,4 procent (19,2).

Resultatet efter skatt blev 230 miljoner kronor (229), analytikerkonsensus 209.

Resultat per aktie hamnade på 1,68 kronor (1,66).

Det operativa kassaflödet var 321,9 miljoner kronor (214,5) .

De genomsnittliga dagliga intäkterna under det andra kvartalet 2020, till och med den 16 april, var noll procent (2 procent organiskt) högre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det andra kvartalet 2019.

“Sportboken har vuxit på ett tillfredsställande sätt under det första kvartalet. Den positiva trendutvecklingen har dock den senaste tiden brutits på grund av inställda sportevenemang. Vi ser nu därför ett skifte mot sporter såsom bordtennis och eSports och det är en intressant trend som kan vara positiv på långsikt. Vi har lagt till ytterligare evenemang i vårt erbjudande och bedömer att när sportevenemangen gradvis kommer tillbaka så kommer vårt sportsbokserbjudande att vara ännu mer konkurrenskraftigt än tidigare.

Jag är imponerad över hur väl företaget har anpassat sig till den nuvarande globala utmaningen. Vi presterar förvånansvärt bra utan större störningar i verksamheten och vi ser inget behov av att göra några förändringar i vår strategi eller hur vi arbetar. Vi kommer att fortsätta investera i vår teknik och produktportfölj och lansera nya produkter och funktioner som planerat”, säger vd Pontus Lindwall i rapporten.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här