BHP Billiton-aktien på lägsta nivån sedan 2008

BHP Billiton bekräftade under helgen att den federala brasilianska regeringen avser att inleda en rättsprocess som omfattar krav om 5,2 miljarder dollar, skriver Business Insider.

Kravet kommer efter att en gruvavfallsdamm brast tidigare i november. En olycka där 60 miljoner kubikmeter dränkte ett stort område och minst 13 personer avled. Verksamheten vid järnmalmsgruvan Minas Gerais är fortsatt avstängd på grund av händelsen.

Skadeståndskravet riktas mot BHP Billiton och Vale som tillsammans äger Samarco, företaget som drev den aktuella gruvan och därmed ansvarade även för avfallsdammen.

Helgens uppgifter från BHP Billiton har på måndagsmorgonen fått aktien att falla 3,7 procent till den lägsta nivån sedan 2008.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här