Bico rusar närmare 40% efter nyemission

Bioteknikbolaget Bico har genomfört en riktad nyemission till tyska Sartorius på 487 miljoner kronor. Emissionen gjordes till en premie på nära 8%. Aktien stiger närmare 40% på beskedet under fredagsmorgonen.
Bico rusar närmare 40% efter nyemission - erik gatenholm bico
Bicos VD Erik Gatenholm

Teckningskursen i emissionen var 76 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 7,6% mot Bicos senaste stängningskurs. Jämfört med den volymviktade snittkursen för de senaste tre handelsdagarna uppgår premien till 2,7%.

Emissionen innebär att Sartorius ökar sitt ägande med 9,1% av kapitalet och 7,6%av rösterna i Bico. Inräknat för Sartorius befintliga ägande i Bico, innehar man efter emissionen 10,1% av kapitalet och 8,5% av rösterna i Bico.

Bico aviserar i samband med emissionen att man är överens med Sartorius om att ingå ett teknik- samt försäljnings och marknadssamarbete.

”Det strategiska samarbetet med Sartorius förväntas avsevärt utöka vår närvaro och accelerera tillväxten i Asien-Stillahavsområdet”, säger vd Erik Gatenholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets