Biden drog in rekordmycket pengar till sin kampanj

Det närmar sig slutspurten i det amerikanska presidentvalet. Utmanaren Joe Biden, från Demokraterna, drog in rekordhöga 364,5 miljoner dollar under augusti till sin kampanj. Det rapporterar Marketwatch.
Biden drog in rekordmycket pengar till sin kampanj - joe-biden-900
Joe Biden, Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/TT
Den sittande presidenten Donald Trump har ännu inte uppgett hur mycket kapital han drog in till sin kampanj under sensommarmånaden. I juli drog Trump in mer pengar än Biden. Kassorna bedöms vara jämnstora.

I jämförelse anses Barack Obama ha det tidigare rekordet från i september 2008 då han reste 193 miljoner dollar under en enskild månad.

Både Demokraterna och Republikanerna hade sina stora konvent under augusti i år. Det är också ett tillfälle då det tas in mycket pengar.

Racet mellan de två kandidaterna har blivit betydligt jämnare den senaste tiden. Även om Joe Biden leder i opinionen har övertaget minskat i opinionsundersökningarna och i viktiga delstater är det mycket jämnt. Enligt vissa vadslagningsfirmor har också Trump gått om Biden, vilket Finwire rapporterade om igår.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.