Biden säkrar nominering, Trump också nära

USA:s sittande president Joe Biden har samlat tillräckligt med stöd för att kunna nomineras till Demokraternas kandidat i det amerikanska presidentvalet den 5 november.
Biden säkrar nominering, Trump också nära - Biden
President Joe Biden speaks during an event about high speed internet infrastructure, in the East Room of the White House, Monday, June 26, 2023, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) DCEV438

Det rapporterar TT.

Joe Biden har med partiets primärval i Georgia stöd av en majoritet, över 1 968, av de delegater som i augusti formellt ska slå fast att han blir deras kandidat.

Den troliga utmanaren hos Republikanerna, expresidenten Donald Trump, är nära att göra det i sitt parti.

Trump ser ut att vinna sitt partis primärval i Georgia men behöver ytterligare ett tiotal delegaters stöd för att ha en majoritet av delegaterna på Republikanernas nomineringsmöte bakom sig i sommar. Det är inte helt säkert att han får ihop ett tillräckligt antal redan under tisdagen, men Trump har i likhet med Biden inga motkandidater kvar att mäta sig mot.

Enligt CNN:s bedömning kommer att Trump att säkra sin nominering genom att vinna primärvalen i Mississippi och Washington.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets