Biden ska satsa på infrastruktur – därefter välfärd

Amerikanska presidenten Joe Biden ska separera sina kommande stora satsningar i två delar, en för att uppgradera landets infrastruktur och sedan välfärden i form av barnomsorgs- och sjukvårdsreformer. Det rapporterar flera amerikanska medier däribland CNBC.
USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden. Foto: AP Photo/Patrick Semansky/TT
Infrastrukturpaketet ska exempelvis fokusera på att förnya vägar och järnvägsräls med en inriktning på hållbarhet.

New York Times har tidigare rapporterat att vissa av Bidens rådgivare tror att det kommer att vara enklare och att få igenom lagförslagen hos republikanerna genom att dela upp paketet.

Välfärdssatsningar inkluderar bland annat förslag som gratis community college, en slags högre utbildning, samt universell förskola för amerikanska barn.

Presschefen Jen Psaki har hintat att det kan ske skatteökningar i spåren av de nya förslagen, men att Biden välkomnar båda sidorna av det politiska fältet för att komma med idéer för att finansiera satsningarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets