Bilia Outlet växer rejält: ”Pandemin har bidragit”

Både halvledarbristen hos tillverkare och en allmän brist på bilar i landet gynnar aktörerna som säljer begagnade bilar. En av dem är Bilia Outlet, som har växt med 60 % under det gångna året, skriver GP.
Skymning i bilbackspegel.

Bilia Outlet säljer, som är dotterbolag till Bilia, har haft ett kanonår. Vd:n för Bilia Outlet, Björn Olsson, menar på att pandemin kan ha haft ett finger med i spelet som ledde till årets framgångar.

”Det har varit ett fantastiskt år, och jag tror att pandemin har påverkat detta litegrand. Nästan alla biltillverkare har ju problem med halvledarbrist, vilket leder till längre leveranstider för nästan alla bilmärken. Det har lett till att nyare begagnade bilar är väldigt eftertraktade”, säger Björn Olofsson till Göteborgsposten.

Bilia Outlet säljer bilar både i bilhall och på nätauktion. Bolaget har idag fem anläggningar i storstadsområden och ytterligare två i Norge. Under första kvartalet av 2022 väntas de även öppna anläggningar i Trollhättan, Akalla och i Malmö.

Tack vare den stora efterfrågan har priserna pressats upp rejält. Enligt Wayke, en marknadsplats för begagnade bilar, har snittpriset ökat med 19 % jämfört med 2019.

”Det är ju tillgång och efterfrågan som styr, och i och med att det har varit en sådan bilbrist så har priserna stuckit iväg. Och det är en tuff konkurrens”, säger Björn Olofsson till tidningen.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.