Billerud Korsnäs har fastställt villkor i aviserad företrädesemission på 3,5 miljarder

Förpackningsbolaget Billerud Korsnäs styrelsen har fastställt villkoren i den tidigare aviserade företrädesemissionen som ska tillföra bolaget 3,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Christoph Michalski, VD för Billerud Korsnäs.
Christoph Michalski, VD för Billerud. Foto: Billerud
Villkoren är 1:5, innebärande att fem befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 84,50 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 30 maj och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 31 maj. Teckningstiden löper från 3 juni till 17 juni och handel med teckningsrätter sker den 3 juni till 14 juni.

Syftet med nyemissionen är att finansiera förvärvet av Verso för 825 miljoner dollar genom att återbetala en del av den skuld som upptogs i samband med förvärvet.

Nyemisisonen för fullt garanterad, dels av storägare som AMF Pension & Fonder, Frapag
Beteiligungsholding, Fjärde AP-fonden och Swedbank Robur Fonder samt ett garantikonsortium består av Danske Bank och SEB som åtagit sig att teckna resterande belopp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.