Billerud Korsnäs överraskar positivt

Förpackningstillverkaren toppar prognoserna för kvartalet.

Billerud Korsnäs rörelseresultatet uppgick till 149 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 2,6 procent för det tredje kvartalet 2019.

Det framgår av kvartalsrapporten.

Infront Datas sammanställning av åtta analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 129 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 2 procent.

Det justerade rörelseresultatet blev 153 miljoner kronor och den justerade rörelsemarginalen uppgick till 2,6 procent. Här uppgick analytikernas prognoser i snitt till 131 miljoner kronor respektive 2,1 procent.

Försäljningen uppgick till 5.833 miljoner kronor för perioden. Snittestimatet låg på 6.326 miljoner kronor.

Nettoresultatet blev 5.754 miljoner kronor, inklusive 5.600 miljoner kronor från försäljning av skogsmark. Väntat var i genomsnitt 5.666 miljoner.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här