Bioteknik backade på Wall Street

USA-börserna utvecklades blandat på tisdagen. Energisektorn var stark medan biotekniken gick svagt. ETF:en för iShares Nasdaq Biotechnology var ned med 3,7 procent.

IMF sänkte de globala tillväxtprognoserna. Vidare utökades det amerikanska handelsbalansunderskottet i augusti.

”För ett rally i marknaden så krävs det ett bredare deltagande. Det verkar som att läkemedel straffas i dag igen. Jag tror inte IMF har något med rörelserna i dag att göra, de justerar prognoser hela tiden och den här nyheten var redan inprisad”, sade Michael Antonelli, equity sales trader på RW Baird & Co till Marketwatch.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp 0,1 procent till 16.790. Det bredare indexet S&P 500 föll med 0,4 procent till 1.980 medan Nasdaq Composite backade med 0,7 procent till 4.748.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 2 punkter till 2,04 procent samtidigt som trettioårsräntan föll 2 punkter till 2,88 procent.

Internationella valutafonden sänkte i sin konjunkturprognos World Economic Outlook prognoserna för den globala tillväxten till +3,1 procent för 2015 och +3,6 procent 2016, vilket är 0,2 procentenheter lägre för vardera år än vid rapporten i juli.

Underskottet i den amerikanska handeln med utlandet uppgick till 48,3 miljarder dollar i augusti. Marknadens prognos var ett underskott på 48,5 miljarder. I juli var underskottet reviderade 41,8 miljarder (preliminärt 41,9 miljarder).

Bland energirelaterat ökade Hess 5,2 procent medan Transocean var upp 7,3 procent.

Rapportsäsongen startar på allvar på torsdag efter stängning. Traditionsenligt är det aluminiumjätten Alcoa som inleder. Aktien ökade 5,4 procent på tisdagen.

Freeport-McMoRan meddelade före öppning att bolaget ser över alternativ vad gäller verksamheten med olja och gas. Det kan inkludera en avknoppning eller ett samriskbolag. Aktien var upp 5,9 procent.

En stor vinnare var DuPont som steg 7,7 procent sedan kemibolaget sent på måndagen meddelat att den mångårige vd:n Ellen Kullman kommer lämna den 16 oktober.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.