Bitcoin-bolag kan ha lurat investerare på miljardbelopp

Den plötsliga nedläggningen av ett bitcoin-bolag i Hongkong kan ha lämnat så många som 3.000 lokala investerare med sammanlagda förluster på tre miljarder hongkong-dollar, motsvarande 3,2 miljarder kronor.

Det skriver South China Morning Post.

Advokaten Leung Yiu-chung uppger att han har kontaktats av cirka 30 berörda kunder till bitcoin-bolaget MyCoin, som bland annat en gång bjöd in investeringsgurun Jim Rogers som sin gästtalare.

Enligt uppgifterna tänker de nu vända sig till polisen på grunder av att de ska ha lurats in i ett pyramidspel som paketerats av bitcoin-bolaget.

”Ingen verkar veta vem som ligger bakom det här”, sade en kvinna vid förnamnet Lau, som såg sin investering på motsvarande 1,3 miljoner hongkong-dollar försvinna.

Enligt uppgifterna fick ingen av kunderna någon skriftlig handling eller mottagande som bevis, bortsett från ett handelskonto på bolagets handelsplattform.

Förra året bjöd MyCoin in Jim Rogers som gästtalare i samband med en roadshow i Macau. I december bytte bolaget sina handelsregler som förbjöd investerare att byta in alla sina bitcoins mot pengar såvida de inte lyckades hitta fler kunder. Förra månaden postade man ett meddelande om att kontoret skulle vara stängt för renovering.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.