Bitcoin-börs stänger ned efter säkerhetsbrister

Problemen fortsätter för bitcoinrelaterade företag. Den kanadensiska bitcoin-börsen CaVirtex har nu slutat att ta emot insättningar till följd av en kritisk felfunktion i säkerheten, skriver TechVibes.

”Vi fann anledning att tro att en äldre version av vår databas, inklusive 2FA-hemligheter och hashade lösenord kan ha äventyrats”, skriver bolaget på sin hemsida.

”Som ett resultat av det möjliga äventyrandet av vår databas kan vi inte vara säkra på sekretessen för kontouppgifter”, skriver det Calgary-baserade bolaget och uppmuntrar sina kunder till att ändra sina lösenord.

De senaste veckorna har ett flertal bitcoin-börser tvingats stänga ned på grund av intrång och stölder av den digitala valutan.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.