Björn Ulvaeus köper bostäder för 43 miljoner i Slottsholmen

Investeraren och tidigare Abba-medlemmen Björn Ulvaeus har köpt tolv lägenheter i sitt eget bostadsprojekt Slottsholmen.

Som Affärsvärlden nyligen berättade har Björn Ulvaeus köpt en etagelägenhet högst upp i nybyggda Slottsholmen i Västervik för 6,5 miljoner kronor. Bostaden som han döpt till Mamma Mia-sviten ska bland annat hyras ut som bröllopssvit när Björn Ulvaeus själv inte är där.

Nu kan Affärsvärlden berätta att den tidigare Abba-medlemmen även har köpt samtliga 11 lägenheter på plan 1 i samma bostadsprojekt, som han själv varit med att utveckla. Lägenheterna ska hyras ut i ett slags lägenhetshotell. Det bekräftas av Alm Equity som är byggherre för Slottsholmen.

LÄS MER: Björn Ulvaeus projekt Slottsholmen ratas av bostadsköparnaMed knappt nio månader kvar till inflyttning står över 70 procent av lägenheterna osålda i den tidigare Abba-medlemmen Björn Ulvaeus bostadsprojekt Slottsholmen. Efter veckans stora pr-kampanj höjs nu priserna på lägenheterna.

Björn Ulvaeus har därmed köpt tolv av projektets 38 lägenheter, alltså närmare var tredje enhet. Utöver Ulvaeus köp har nio lägenheter sålts hittills i projektet.

Enligt den två år gamla prislistan Affärsvärlden har tagit del av kostar de tolv lägenheterna Björn Ulvaeus 43 miljoner kronor. En ny prislista ska presenteras i juni och det är högre priser på samtliga objekt som väntar. Prisförändringarna gäller även Björn Ulvaeus lägenheter, vilket gör att köpesumman med största sannolikhet blir högre än 43 miljoner kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.