Björn Westerholm: ”Jag ska följa företaget som aktieägare”

Bränslecellsbolaget Myfcs sparkade vd Björn Westerhom: "Vi alla vill ha förändring."

– Styrelsen och jag har diskuterat Myfc:s framtid, och kommit slutsatsen att. Det är dags att lämna över stafettpinnen till någon som kan driva kommersialiseringen till nästa steg, säger han.

Westerholm ser en stor utvecklingspotential i Myfc, och tycker att Incase och Rex är ”fantastiska möjligheter”.

Det var i går som styrelsen, ledd av Fingerprint Cards tidigare vd Jörgen Lantto, meddelade att Björn Westerhom får gå och att Peter Friedrichsen utsetts till ny vd. Peter Friedrichsen tillträder omedelbart.

– Jag och Peter Friedrichsen känner inte varandra, men jag har stort förtroende för Jörgen Lanttos omdöme. Jag kommer förstås att fortsätta följa företaget nära, nu som aktieägare, säger Björn Westerhom.

Han tror och hoppas att bolaget fortsätter att vara en innovativ och kreativ organisation.

– Under mina tolv år så har bolaget kontinuerligt arbetet med utveckling av bränslecellen och med utvecklingen av bränslet. Det har varit en otroligt tuff och utmanande teknisk utmaning, samtidigt därför stimulerande att miljödebatten och elektrifieringen nu stödjer vår drift är ju ett bevis för att vi arbetat med rätt saker. Det vill jag ta med mig. Men viktigast av alla smarta människor som jag arbetat med i bolaget är helt fantastiskt, säger han.

Nu ska Björn Westerholm göra en överlämning till nye vd:n.

– Sedan ska jag vara ledig och prioritera familjen, det har varit tolv intensiva år, inte minst de fem på börsen. Jag har inga avsikter att sluta jobba, men det är en senare fråga, säger han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco