Blackrock svarar på kritiken från George Soros kring investeringar i Kina

Fondjätten Blackrock svarar på kritiken från miljardären och investeraren George Soros angående bolagets investeringar i Kina. Det skriver CNBC.
Blackrock svarar på kritiken från George Soros kring investeringar i Kina - blackrock kina soros 1200
Soros har tidigare i sagt att Blackrocks verksamhet i Kina skulle kunna skada den nationella säkerheten i USA. Foto. TT
Soros har tidigare i veckan beskrivit Blackrocks verksamhet i Kina som ett tragiskt misstag som skulle skada den nationella säkerheten hos USA och andra demokratier.

Kritiken kommer efter att Blackrock lanserat flera fonder och investeringsprodukter för kinesiska konsumenter. Initiativet innebar att Blackrock blev det första utländska företag med en helägd verksamhet på den kinesiska fondmarknaden.

Nu menar fondjätten att USA och Kina har en enorm och komplex ekonomisk relation. Total handel mellan de två länderna uppgick till över 600 miljarder under 2020. Blackrock menar att genom sin investeringsaktivitet i Kina bidrar amerikanska kapitalförvaltare och andra finansiella institut till den ekonomiska sammankopplingen mellan världens två största ekonomier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco