Bloombergs förslag läckta – vill skärpa reglerna för finanssektorn

Michael Bloomberg, som vill bli Demokraternas presidentkandidat, väntas på tisdagen presentera en rad förslag som skärper regleringen av finanssektorn.

Det rapporterar New York Times.

Bland förslagen finns en skatt på 0,1 procent på finansiella transaktioner och skärpta bankregler i linje med Volcker Rule, och som även tvingar bankerna att ha mer reserver mot förluster.

Han vill skapa en särskild grupp inom justitiedepartementet som bekämpar företagsbrott, slå samman bolåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac och stärkta myndigheten för konsumenternas finansiella skydd, inkluderande även fordonssektorn.

Förslagen ses delvis som en omvändning från tidigare ståndpunkter, och mer i linje med andra kandidater inom Demokraterna som Bernie Sanders och Elisabeth Warren. Sanders vill däremot bryta upp de stora bankerna och Warren se en total översyn av private equity-sektorn.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här