Boeing föll efter sänkt efterfrågeprognos

Flygplanstillverkaren Boeing har dragit ned sina långsiktiga prognoser för efterfrågan och tror att coronapandemin kommer att tynga försäljningen av flygplan i mer än ett årtionde. Det framgår av ett pressmeddelande.
Boeing föll efter sänkt efterfrågeprognos - boeing-737-max-8-700_binary_6951151.jpg
De ser nu en efterfrågan på 18 350 kommersiella flygplan det kommande årtiondet till ett värde av 2,9 biljoner dollar. Det är 11 procent lägre jämfört med för ett år sedan. Över de kommande 20 åren ser de ett behov av 43 000 nya flygplan, en sänkning med 2 procent från 44 040 flygplan som var prognosen för ett år sedan.

Enligt Reuters är det första gången sedan finanskrisen som Boeing sänker den 20-åriga efterfrågeprognosen.

Boeing förväntar sig att mer än hälften av alla flygplansleveranser kommer att vara ersättningar i de globala flygflottorna och inte tillväxt.

Boeing föll 6,8 procent på börsen under tisdagskvällen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience