BofA: Svenska bolaget vinnare på finska skogsstrejken

Arbetarna inom den finska pappers- och massaindustrin har inlett en strejk som kan pågå i upp till tre veckor.

Det innebär motvind för Stora Enso och UPM-Kymmene, som bägge släpper sina bokslut på torsdag den 30 januari. Det skriver Bank of America i en färsk branschkommentar.

Bank of America ser störst nedsida i Stora Enso och förväntar sig en substantiell nedrevidering av förväntningarna för 2020 från bolagets ny vd Annica Bresky. Banken bedömer också att utdelningsnivån på 0,50 euro per aktie är i farozonen.

Svenska SCA är en relativ vinnare på strejkerna i Finland. Bank of America bedömer dock att konsensus för ebitda-resultatet 2020 ser ut att ligga omkring 20 procent för högt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.