Boprisrekord på Södermalm i Stockholm

Ett penthouse på Södermalm i Stockholm har sålts för 200 000 per kvadratmeter, kan Affärsvärlden berätta.

Lägenheten är belägen högst upp i det nyproducerade bostadsprojektet Mono på Maria Bangata på västra Södermalm i Stockholm.

Boarean är 37 kvadratmeter och den tillhörande takterrassen mäter cirka 72 kvadratmeter. Månadsavgiften uppgår till 2 004 kronor och priset till 7,4 miljoner kronor, vilket motsvarar 200 000 kronor per kvadratmeter. Det är rekord för Södermalm i Stockholm där genomsnittspriset ligger på drygt 88 000 kronor per kvadratmeter, enligt Mäklarstatistiks septembersiffror. Köparen av rekordlägenheten är hemlig.

– Det är helt klart att när man hör att lägenheten sålts för så här mycket på Södermalm så reagerar man, men jag är fortfarande övertygad om att detta är en mycket bra investering, säger Magnus Jonzon, kontorschef på Notar Södermalm och ansvarig fastighetsmäklare.

LÄS MER: Schörling har köpt ”Sveriges dyraste hus”Efter närmare nio år och ett kraftigt reducerat pris har sommarstugan som döpts till ”Sveriges dyraste hus” sålts, kan Affärsvärlden berätta.

Sammanlagt finns det 59 lägenheter i den sex våningar höga fastigheten, varav åtta fortfarande är till salu. Inflyttning är planerad till våren 2018. Bakom projektet Mono står byggherren Glommen & Lindberg och försäljningen har gjorts av Notar Nyproduktion i samarbete med Notar Södermalm. Ansvariga fastighetsmäklare är Magnus Jonzon och Kimberly Hero Elnes.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.