Börsaktuella Tessin passerar en miljard i tecknade låneavtal för 2020

Tessin, som låter privatpersoner låna ut pengar till fastighetsprojekt, har märkt av ett ökat intresse bland fastighetsutvecklare för att söka sig till Tessin för finansiering.

Tessin, som siktar på en notering på First North Premier, har hittills under 2020 tecknat kundavtal som motsvarar en utlåningsvolym på drygt en miljard kronor. Det är en ökning med 56% jämfört med samma period 2019.

”Vi har sett en ökning av både antalet förfrågningar och storleken på lånebelopp” konstaterar Jonas Björkman, VD för Tessin, i ett pressmeddelande.

Majoriteten av de 48 avtal som Tessin tecknat till och med den 30 november är lån som går till bostadsprojekt i olika delar av Sverige.

”Med eller utan pandemi kvarstår faktum att det råder en omfattande bostadsbrist i stora delar av Sverige och vi ser en fortsatt hög aktivitet bland fastighetsutvecklare för att uppnå
Boverkets målsättning om 600 000 nya bostäder fram till 2025” säger Jonas Björkman.

Sammanlagt har medlemmarna på plattformen lånat ut mer än 2,6 miljarder kronor i kapital till svenska fastighetsprojekt, vilket har skapat över 5 000 bostäder samt kommersiella lokaler och samhällsfastigheter, enligt bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.