Börsbolagets fastigheter samlingsplats för kritiserad manifestation

Terrorgruppen Hamas attack mot civila i Israel har firats på flera ställen i Sverige. I Malmö hölls en palestinsk manifestation med över 200 personer vid Rosengård Centrum. "Vi avstår från att kommentera", skriver Trianons kommunikationschef Nina Gilljam vars bolag äger fastigheterna där demonstrationen ägde rum.
Börsbolagets fastigheter samlingsplats för kritiserad manifestation - WEB_INRIKES
Palestinska flaggor och polis på plats vid en bilburen manifestation på Rosengård i Malmö på söndagskvällen. Enligt Sydsvenskan.se startade bilkaravanen på Rosengård och gick sedan till de centrala delarna i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Redan i helgen rapporterades det om firanden runt om i Sverige efter Hamas terrorattack på Israel som dödat tusentals, merparten civila, och som föranlett en stor militär insats mot Gazaremsan. Bland annat åkte en karavan med omkring 300 bilar runt i Malmö under söndagen i en icke-tillståndsgiven demonstration, enligt Svd. Under måndagskvällen samlades cirka 200 personer på Rosengård Centrum med palestinska flaggor för en manifestation. Aftonbladet talade med personer på plats, som försvarade Hamas attack.

”Vi har ingen annan än Hamas. De är de enda som försvarar Palestina, alla andra pratar bara. Israel vill inte ha fred, de säger hela tiden ’vi vill ha fred’ men vi har gett upp allt och de jagar oss in i lägren för att döda oss”, sa en person till tidningen.

Ingen kommentar från fastighetsägare

Köpcentret Rosengård Centrum, vars parkering användes som samlingsplats, ägs till 50% av det börsnoterade bostadsbolaget Trianon. VD:n och storägaren Olof Andersson har i en annan artikel i Afv intervjuats angående våldet i sina bostadsområden. Om att deras mark används som samlingsplats för manifestationen vill Trianon inte uttala sig.

”Vi avstår från att kommentera det”, skriver bolagets kommunikationschef Nina Gilljam i ett mejl till Afv.

Beror det på att det känns färskt och känsligt? 

”Till viss del”, skriver hon.

Rosengård Centrum som ägs av Trianon tillsammans med bland andra Bonnier Fastigheter.
Foto: Johan Nilsson / TT

Statsminister om firandet: Groteskt

Firandet har kritiserats av bland andra statsminister Ulf Kristersson (M) under en debatt i SVT:s Agenda.

”Det är groteskt. De borde skämmas”, sa statsministern.

Jimmie Åkesson (SD) tycker att de som firade attackerna borde lämna Sverige.

”Att låta sig representeras av en terrororganisation som mördar gamla, kvinnor och barn, och därtill fira dessa våldsdåd, är vedervärdigt. Människor som ägnar sig åt att fira tortyr och urskillningslöst mördande har inte i Sverige att göra.”

Även Magdalena Andersson (S) har uttalat sig.

”Att fira att oskyldiga mördas, det är avskyvärt.”

Under helgen hade polisen extra bevakning av synagogan i Malmö, men enligt uppgifter till Svd ska det inte finnas någon direkt hotbild. I onsdags besökte statsministern den judiska församlingen i Malmö med bakgrund av Hamas terrorattack.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets