Börsen väntas öppna nedåt på handelsoro

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen lägre. Under onsdagskvällen försvagades USA-börserna sedan Reuters rapporterat att ett handelsavtal mellan USA och Kina kan dra ut på tiden, även om nedgången mildrades senare på kvällen.

De asiatiska börserna har också backat. USA:s representanthus röstade för lagstiftning som stöttar demonstranterna i Hongkong, vilket kan störa läget i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina.

Storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,6 procent, efter onsdagens nedgång på 0,8 procent till 1.729 för indexet. Även de ledande europeiska börsterminerna är ned omkring en halv procent på torsdagen.

Skolföretaget Engelska skolan redovisar ett resultatlyft med stöd av en reavinst. Justerat för det sjönk resultatet, men det berodde enligt bolaget på säsongsmässiga effekter i Spanien där bolaget har expanderat. Räkenskapsåret har startat bra och som förväntat för koncernen, enligt vd Cecilia Marlow.

Forskningsbolaget Kancera föreslår en fullt garanterad företrädesemission om cirka 61 miljoner kronor för att finansiera en fas 2a-studie med läkemedelskandidaten Kand567.

Bioteknikbolaget Genovis ökade omsättningen med 164 procent till 24,3 miljoner kronor i årets tredje kvartal. Rörelsevinsten steg rejält till 8,0 miljoner kronor. Genovis börskurs har rusat över 300 procent i år.

Paxman, verksamt inom skalpkylning, vände till vinst i det tredje kvartalet, efter tydligt ökad omsättning.

Raketech, verksamt inom affiliate-tjänster inom sportspelsmarknaden, hade en organisk försäljningsnedgång på 18 procent i det tredje kvartalet. Även resultatet sjönk och vd Michael Holmberg är inte nöjd.

Nepa, som gör mjukvara för marknadsundersökningar, redovisar klart större förlust än innan. Prestationen är väsentligt sämre än förväntat, uppger bolagets vd Fredrik Östgren. Nepa arbetar på att förbättra försäljningsstrategin och har inlett besparingar.

En av Notes svenska fabriker har fått en första order om 25 miljoner kronor från en svensk kund inom medicinteknik.

Odd Mollys ordförande och storägare Patrik Tillman köpte i onsdags aktier för drygt 1 miljon kronor i bolaget. Aktien har stigit kraftigt de senaste dagarna.

Affärsvärlden ger i sin senaste utgåva råden att köpa Catella och Bahnhof, men att vänta med Astra Zeneca och Cavotec.

Pareto Securities har inlett bevakning av Husqvarna med köprekommendation och riktkurs 90 kronor på trädgårdsproduktbolaget. Aktien stängde på 75:54 kronor i onsdags.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här