Börsens Bartender – en av världens bästa dryckesböcker 2021

Affärsvärlden har goda skäl att vara lite malliga. Vid helgens final i Gourmand Awards - den mest prestigefyllda internationella tävlingen för mat- och dryckesböcker - utsågs Börsens Bartender till "Bäst i världen" bland dryckesböcker i alla kategorier.
Börsens Bartender – en av världens bästa dryckesböcker 2021 - bb2 2022
Edouard Cointreau och Hans-Olov Öberg vid senaste Gourmand Awards, där även Hans-Olovs senaste ginbok prisades.

På Affärsvärldens sajt och i papperstidningen kan du varje vecka läsa ett nytt cocktailrecept med inspiration från veckans händelser på marknaden under vinjetten Börsens Bartender.

Men det är inte bara Affärsvärldens läsare som tagit Börsens Bartender till sitt hjärta. Gourmand Awards, grundat av Edouard Cointreau, anses allmänt vara de Olympiska Spelen för mat- och dryckesböcker. Tävlingen samlar in bidrag från 227 nationer och regioner som i ett första steg bedöms av nationella jurygrupper. I denna gallring valdes Börsens Bartender i november i fjol ut till Sveriges bästa dryckesbok. Och nu har alltså den internationella juryn sagt sitt. Börsens Bartender blev en av tre dryckesböcker med titeln ”Bäst i världen” i den tuffaste kategorin av alla för dryckesböcker: ”Best of the best”.

Då skall man ha i minnet att det på Amazon noteras mer än 10 000 böcker i kategorin drycker som publicerats under året.

”Börsens Bartender skapades ursprungligen för att inspirera näringslivet i allmänhet och finansmarknaden i synnerhet till en mer förnöjsam cocktailkultur. Det får vara slut på slentriandrickandet av bubbel och lagom fina viner. Att ses över en cocktail ger ett extra djup i umgänget som i förlängningen leder till bättre affärer, därom är jag helt övertygad”, säger Hans-Olov Öberg.

Edouard Cointreau är mycket imponerad över kombinationen av näringslivshistoria och cocktailskapande i Börsens Bartender.

”Boken präglas av passion och erfarenhet. Hans-Olov har lyckats både underhålla och utbilda med den här boken. Det är lysande bilder, fantastiska bilder och roliga recept som låter läsaren upptäcka nya ställen och till och med resa i tiden”, säger Edouard Cointreau, grundare och juryordförande i tävlingen.

Hans-Olov Öberg, tidigare redaktör på Affärsvärlden, är författare, bokförläggare och finansanalytiker med bred erfarenhet från finansmarknadens alla hörn. Han har tidigare författat tre prisbelönta och bästsäljande böcker om gindrinkar, varav den senaste ”Gin & Tonic till tusen” utsågs till världens bästa cocktailbok 2021, samt en mängd andra böcker.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.