Börserna faller efter Powells hökaktiga budskap

Aktier sjönk i kurs medan räntorna på obligationer steg tillsammans med dollarn under tisdagseftermiddagen. Detta efter att Federal Reserves ordförande Jerome Powell signalerade att styrräntan kan nå högre toppnivåer än förväntat, då den ekonomiska statistiken kommit in starkare än väntat.
Börserna faller efter Powells hökaktiga budskap - Venezuela Rare Bird Rescue
AP Photo/Fernando Llano

De hökaktiga tongångarna från Powell vid senatens bankutskott på tisdagen fick S&P 500-index att falla med så mycket som 1 procent. Indexet har nu återhämtat sig till en nedgång på 0,6 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen närmar sig också 4 procent igen. Dollarn steg i värde mot alla G10-ländernas valutor.

Marknadsaktörerna tror nu att Federal Reserve höjer styrräntan med 50 punkter, i stället för som tidigare väntat 25 punkter, vid sitt nästa räntebesked den 22 mars.

Den förväntade toppnivån för styrräntan har nu ökat till mer än 5,6 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG