Börsplus: Goda odds för att aktien ska stiga – köp

Hembla, som är fokuserat på miljonprogrambostäder, har inte hängt i den allmänna fastighetsuppgången på börsen trots att bolagets substansvärde växer snabbast, inte minst tack vare modellen med rullande ROT. Det skriver rekommendationstjänsten Börsplus som rekommenderar köp av aktien.

”Fortsätter substansvärdet öka i samma takt som nu kommer substansrabatten vara 20 procent om ett år. Det innebär sannolikt goda odds för att aktien ska fortsätta stiga framöver”, skriver Börsplus.

Tjänsten skriver samtidigt att det är svårt att se hur miljonprogramsfastigheter ska värderas ännu högre nu när direktavkastningen är nere på 3 procent.

”Den som har svårt att förlika sig med den sortens värdering bör inte köpa aktien. Men givet att huvudscenariot verkar vara fortsatt ultralåga räntor under överskådlig framtid är risken nog begränsad i närtid”, lyder analysen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.