Börsplus: Köpläge i bryggeriet

Bryggeriet ses som hysat billig, med stabila intäkter och en skaplig direktavkastning.

Kopparbergs har pressats av avsaknaden av nya tillväxthopp och Brexit som riskerar sänka utvecklingen på viktiga brittiska marknaden. Kan bolagets satsning på gin bli ny tillväxtmotor?

Det frågar sig Börsplus i en analys på måndagen och sätter rekommendationen köp för Kopparbergs.

“Vi landar i att Kopparbergs är en hyfsat billig aktie med stabila intäkter och hyfsad direktavkastning. Även med låg tillväxt och en beskedlig värdering på 12 gånger rörelseresultatet (EV/Ebit) går aktien att räkna hem. Det tycker vi räcker för ett köpråd även om aktien inte är någon favorit. Den som letar stabila aktier kan dock mycket hellre äga Kopparbergs än snordyra Ica eller Axfood”, heter det i analysen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här