Börsplus: Lite väl stor pessimism i Resurs – köp

Nischbanken Resurs Holding tog en extra reservering för kreditförluster i bokslutet. Det var inte Collector-klass på smällen men frågan blir ändå om man vågar sig på aktien, den låga värderingen till trots. Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på måndagen.

Analystjänsten ser en uppsida på 35 procent i aktien samtidigt som direktavkastningen närmar sig åtta procent.

“Givet risknivån skulle vi inte kalla Resurs för ett direkt klockrent köp. Det som inte fångas i vårt beskedligt negativa scenario är mer systemiska risker som skapar en stor nedsida. Exempel är förändringar kring insättningsgaranti-institutionen eller kreditförluster som skapar problem med kapitaliseringen a la Collector. Men här finns en huvudägare med mycket att förlora, en okej historik och ledning som jobbat länge i banken. Allt som allt är pessimismen lite väl stor. Vi sätter ett köpråd”, skriver Börsplus i sin slutsats.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här