Börsplus: Ser ingen uppsida i Clas Ohlson

Clas Ohlsons resultatutveckling imponerar men den riktiga prövningen är om bolaget klarar leverera en rörelsemarginal på 6-8 procent utan de stödhjul i form av resultatjusteringar som lyft siffrorna senaste tiden.

Det skriver analystjänsten Börsplus.

“Vi tror chansen finns att Clas Ohlson åtminstone under inledningen av nästa räkenskapsår kan prestera en redovisad rörelsemarginal kring 7 procent. Mer än så vågar vi dock inte räkna med på lång sikt. Med en hyfsat generös detaljhandelsvärdering om 11 gånger rörelseresultatet (EV/ebit) finns ingen uppsida alls att tala om i aktien”, skriver Börsplus och fortsätter att upprepa säljrådet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här