Börsveckan: En sextett köpvärda nordiska bolag

Börsveckan analyserar åtta nordiska bolag i den senaste utgåvan, vilket resulterar i köpråd för sextetten Tokmanni, Europris, Brdr. A&O Johansen, Altia, Arcus och Kindred. Tidningen ger rådet avvakta för Nordic Waterproofing och Sampo.
Börsveckan: En sextett köpvärda nordiska bolag - penna-analys-700_binary_6947306.jpg

Den finska lågpriskedjan Tokmanni är sammantaget köpvärd trots fjolårets kursrally, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Den norska lågpriskedjan Europris har goda utsikter och den höga direktavkastningen lockar tidningen som förnyar sitt köpråd.

Danska grossistbolaget Brdr. A&O Johansen värderas låg, men ser ut att ha dolda värden i balansräkningen i tillägg till en udda aktieslagsfördelning. Aktien är i alla fall intressant, bedömer Börsveckan som ger köpråd.

Finska sprittillverkaren Altia och goda kassaflöden och fina utdelningar. Tidningen återupprepar sitt köpråd för aktien.

Den norska sprit- och vintillverkaren Arcus kostnadsbesparingar ger så pass bra avtryck på resultatet att det är värt att köpa aktien till tio gånger vinsten, anser tidningen som ger köpråd.

Det nordiska tätskikts- och byggnadsbolaget Nordic Waterproofing är ett stabilt bolag men värderingen är rimlig, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Den finska finanskoncernen Sampo övertygar inte. Vill man ha bank är det bättre att köpa en renodlad bank och det samma gäller sakförsäkring, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Speloperatören Kindred möter fortsatt regulatorisk motvind och bolaget vinstvarnade i förra veckan. Aktien har fallit rejält och mycket elände är nu diskonterat. Börsveckan bedömer sammantaget att fördelarna väger tynger än nackdelarna och behåller sitt köpråd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.