Börsveckan: Fem köpvärda aktier

Börsveckan analyserar åtta bolag i den senaste utgåvan, vilket resulterar i fem köpråd och tre aktier att avvakta med.

Tidningen uppdaterar också sina portföljer och lämnar utdelningsportföljen oförändrad medan Note ersätter Investor i den vanliga portföljen. Note anses vara ett aggressivt köp med tanke på att börsen svajar, men för billigt för att avstå från.

USA lyfter Moberg Pharma som handlas till ett p/e-tal på 25 respektive 16 på vinstprognoserna för i år och nästa år. Det är lågt givet den höga tillväxten, anser tidningen och ger köpråd.

Medicinteknikbolaget Cellavision har fortfarande potential att överraska positivt, anser Börsveckan och upprepar sin köprekommendation.

GHP har lyckats höja lönsamheten samtidigt som balansräkningen stärks, efter några år med omstruktureringar och effektiviseringar. Bolaget är på rätt spår, men politisk risk tynger aktien. Tidningen avvaktar med aktien.

Det råder ett spännande läge i Hansa Medical. Risken är fortfarande hög, men den har minskat och det finns potential kvar, anser Börsveckan som lämnar köpråd för aktien.

Vitrolife har med ett starkt bokslut och ett spännande förvärv lagt grunden för ännu ett bra år. Värderingen är hög, men motiverad givet bolagets tillväxt och lönsamhet. Tidningens köpråd kvarstår.

Securitas hade en stark avslutning på 2014, där framför allt Nordamerika lyfte resultatet.

Börsveckan anser att aktien är fullvärderad, exempelvis borde utdelningen ligga 10 procent högre än idag för att locka, och rådet är neutralt.

Loomis har levererat under 2014. Aktien handlas med en premie på nära 10 procent jämfört med Securitas. Direktavkastningen på 2,6 procent lockar inte heller. Aktien får en neutral rekommendation av tidningen.

Systemair har arbetat i motvind det senaste året och aktien har utvecklats klart sämre än index. Det kan därför nu vara köpläge i en av börsens verkliga kvalitetsaktier, bedömer Börsveckan. Aktien har backat efter den svaga delårsrapporten, men tidningen går mot strömmen och sätter en köprekommendation.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.