Börsveckan: Tre köpvärda aktier

Ett spelbolag, en fönstertillverkare, samt ett läkemedelsbolag får köprekommendationer denna vecka av Börsveckan.
Börsveckan: Tre köpvärda aktier - triss-affarsvarlden-700_binary_6864637.png

Börsveckan rekommenderar köp av Enlabs, Inwido och Astra Zeneca samt slopar säljrådet för Sportamore. Avvakta i stället Sportamore samt Probi, Veoneer, Sweco och Getinge.

Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Enlabs, speloperatör med fokus på Baltikum, lämnade en bra Q3-rapport, enligt Börsveckan som anser att aktien är fortsatt köpvärd trots kursuppgången som varit.

Inwido har haft ett par tunga år med svag tillväxt och fallande lönsamhet.

”Den senaste rapporten visar dock små tecken på en vändning. Till p/3e 8-9 är det värt ett chansköp”, skriver Börsveckan.

Astra Zeneca har nu en mycket stark pipeline med läkemedel på väg mot marknaden och vd Pascal Soriot har levererat på sina löften, skriver Börsveckan och sätter köp.

Sportamore steg rejält efter en Q3-rapport som pekade på ökad lönsamhet såväl som tillväxt. Börsveckan slopar säljrådet.

”Vi konstaterar helt enkelt att Q3 var ett steg i rätt riktning men att bolaget fortfarande har en väg kvar att vandra innan vi hoppar på tåget”, skriver Börsveckan och väljer att avvakta.

Probi har växt så det knakar under många år men nu hackar det i bolagets viktigaste tillväxtområde, Amerika. Börsveckan sätter avvakta.

”Värderingen lockar inte särskilt mycket givet den osäkerhet som råder kring tillväxten och vi föredrar sektorkollegan Biogaia som vi köprekommenderade i BV 19-43”, heter det.

Veoneer har fallit på börsen sedan avknoppningen och Börsveckan anser att aktien nu nått ganska attraktiva nivåer.

”Vi vill nog se mer tecken på en förbättring i Tyskland och Kina som är två viktiga marknader för bolaget och till dess står vi fortsatt vid sidan av”, skriver Börsveckan och väljer alltså avvakta.

Sweco har levererat enligt Börsveckan och aktien har stigit rejält sedan Börsveckans köpråd i våras.

”Det är dags att ta hem vinsten”, heter det och rådet blir avvakta.

Getinge ser äntligen ut att vara tillbaka på banan, efter fem svåra år och aktien har fått en välförtjänst uppvärdering.

”Med tanke på att Q3:an ändå kunde uppvisa en viss negativ trend jämfört med först halvåret så är det inte särskilt aptitligt och uppsidan känns något klen härifrån”, skriver Börsveckan och väljer att avvakta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets