Börsveckan: Triss i köpråd

Börsveckan rekommenderar köp av Christian Berner, norska Europris och Cavotec i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Precio Fishbone, Attendo och Mag Interactive. 

Teknikhandelsbolaget Christian Berner kunde tack var ett succéförvärv uppvisa ett starkt fjolår. Den underliggande utvecklingen var inte lika imponerande. Börsveckan ser dock goda förutsättningar för aktien även kommande år, tack varje en modest värdering. Tidningen upprepar sitt köpråd från hösten 2017. 

IT-konsultbolaget Precio Fishbone har rusat på First North det senaste året, vilket var väl motiverat givet hög tillväxt och avsevärt förbättrad lönsamhet under 2018. Börsveckan bedömer dock att aktiekursen nu behöver en paus och ger rådet avvakta. 

Europris, Norges motsvarighet till ÖoB, levererar förvånansvärt stabila bruttomarginaler i ett tufft konkurrenslandskap. Värderingen är låg och direktavkastningen hög. Det är lågpris även på aktien, anser tidningen och ger köpråd. 

Attendo var tidigare en börsgunstling, men har nu hamnat i frysboxen. Aktiekursen underpresterar kraftigt och fallande lönsamhet är orsaken. Börsveckan väljer att, trots kursraset, upprepa sitt avvakta-råd från i höstas. 

Industribolaget Cavotec befinner sig i ett turn around-läge efter en riktad nyemission som stärker balansräkningen, en förbättrad orderingång och ett omfattande besparingsprogram. Börsveckan ger köpråd för den långsiktige då en resultatförbättring kan dröja till 2021. 

Mag Interactive, med det populära ordspelet Ruzzle, har haft en katastrofal utveckling sedan noteringen på First North i december 2017. Bolagets kassa motsvarar nu en betydande del av börsvärdet och insiders har köpt aktier. Tidningen upprepar dock sitt råd avvakta från ett halvår sedan, trots att aktien har mer än halverats sedan dess.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här