Börsveckan: Två köpvärda aktier

Börsveckan rekommenderar köp av en hörlurstillverkare och en byggjätte i veckans utgåva.

Börsveckan anser att Skanska är kortsiktigt fullvärderad men att aktien passar bra i en långsiktig portfölj.

I Jays, som tillverkar hörlurar, bedöms risken som hög, men värd att ta för den som tror på bolagets produkter. Om bolaget kan befästa en position som premiummärke finns stor möjlighet för snabb tillväxt.

Det framgår av tidningens nya nummer.   

Oriflame, Biogaia, Dedicare, Venue Retail Group och Xvivo får samtliga rekommendationen avvakta.

Oriflames försäljning är i fritt fall och det är enligt tidningen svårt att se någon uppsida i aktien på ett års sikt.

Biogaia redovisade en tillväxt på 17 procent och ett rörelseresultatet som ökade med 48 procent exklusive valutaeffekter för det första kvartalet 2014. Rörelsen är dock högt värderad, och rådet blir neutralt.

Dedicares rapport tydde på viss återhämtning för bolaget, men detta räcker enligt Börsveckan inte för att motivera rekommendationen köp.

De senaste åren har varit hårda för Venue Retail Group, VRG, och koncernen går nu med förlust på rörelsenivå. Kursraset till trots finns ingen uppsida i aktien, menar Börsveckan.

Xvivo arbetar med att ta produkten XPS till marknaden, men en bra försäljningsstart ligger en bit in i tiden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder