Bostadsoptimismen fortsätter

Andelen svenskar som tror på stigande bostadspriser framöver är 65 procent, samma som för ett halvår sedan. Samtidigt har andelen som tror att bostadsräntorna ska stiga under det kommande året ökat till 33 procent från 21 procent - medan 52 procent räknar med att boräntorna varken kommer att gå upp eller ned. Det framgår av Nordeas undersökning om boendeekonomin.

”Trots diskussioner om bland annat nya amorteringsregler och minskning av ränteavdragen, så är det ändå tydligt att vi räknar med fortsatt stigande bopriser”, kommenterar Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson.

Varannan svensk tror inte att de nya amorteringsreglerna kommer att påverka ekonomin på ett allt för dramatiskt sätt, även om en av fem tror att de kommer bli tvungna att dra ner på sin konsumtion för att klara sina amorteringar.

Vart tionde hushåll anser sig kunna klara en räntehöjning på 8 procent medan 20 procent av hushållen skulle klara en höjning med maximalt tre procent.

Undersökningen utfördes mellan den 18-24 september genom intervjuer med 1.000 deltagare.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets