Brasiliens president påstås testa positivt för corona – kort efter Trump-besök

Brasiliens president, Jair Bolsonaro, har testat positivt för coronavirus, rapporterar brasilianska medier. Detta mindre än en vecka sedan toppmötet med USA:s president Donald Trump.

Den brasilianska börsen rasade under torsdagen klart mer (-17 procent) än omvärldens motsvarigheter sedan det först rapporterats att en av Jair Bolsonaros närmaste rådgivare testat positivt för coronavirus, och därefter att det bekräftats att även presidenten drabbats.

Oron späddes även på ytterligare givet att de båda besökte USA och president Donald Trump så sent som i förra veckan. En bild cirkulerar i artiklar med rådgivaren axel mot axel med Donald Trump.

Den amerikanske presidenten har även tidigare befunnit sig i närheten av smittade personer, men så sent som på torsdagen uppgett att han känner sig frisk och inte behöver testas.

Donald Trump var tidigt ute och kallade rapporteringen om coronaviruset för skräckpropaganda stödd av Demokraterna. Även Jair Bolsonaro har uttryckt sig i liknande ordalag. Så sent som på tisdagen kallade den brasilianske presidenten coronaviruset för ”till största delen en fantasi”.

Kort innan torsdagens besked från Brasilien gick också Kanadas president Justin Trudeau i karantän sedan hans fru testat positivt för coronaviruset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.