Bufab förvärvar brittiska Timco

Industrihandelsbolaget Bufab har förvärvat brittiska Timco genom en affär som omfattar totalt 54 miljoner pund, motsvarande drygt 670 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Bufab
Foto: Bufab
Förvärvet ska finansieras med Bufabs nuvarande kreditfacilitet på 4 miljarder kronor. Det finns en villkorad tilläggsköpeskilling om maximalt 20 miljoner pund för 2023 och 2024 ponerat att bolaget når en ”väsentligt förbättrad rörelsemarginal”.

Timcos rörelsemarginal är i dagsläget normaliserad kring 11 procent, och för rullande tolv månaderna per december 2021 omsatte bolaget 60 miljoner pund.

”Timco är ett starkt och solitt varumärke inom C-komponenter till byggindustrin och kommer verkligen förbättra Bufabs kunderbjudande inom denna bransch. Denna strategiska expansion i UK är ett tydligt exempel på att vi fortsätter vår tillväxtresa samt breddar vårt erbjudande inom nya marknadssegment”, skriver Johan Sandberg, Director Global Business Development och Group Director UK.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets