Bulletin-grundaren Tino Sanandaji köper Realtid

Finansmediebolaget Realtid Media föreslår att verksamhetens inkråm säljs till Realitas Temporis AB. Det framgår av en kallelse till extra stämma.
Bulletin-grundaren Tino Sanandaji köper Realtid - TINO SANANDAJI
Tino Sanandaji, medgrundare till webbtidningen Bulletin. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Enligt Realtid är det nationalekonomen Tino Sanandaji som är köpare. Han ska driva vidare sajten med samma innehåll.

”Realtid är en väldigt bra nyhetstjänst med en stor och lojal läsarskara som är professionella inom framför allt finans, juridik och ekonomi. Vårt mål är att göra effektiviseringar i IT and andra driftskostnader och frigöra mer resurser till ekonomirapportering och branschbevakning”, säger Tino Sanandaji till Realtid.

Sanandaji är medgrundare till sajten Bulletin.

Ett avtal för inkråmsöverlåtelse har även ingåtts den 14 mars.

”Anledningen till förslaget är att Bolagets resurser inte är tillräckliga för att driva verksamheten i önskvärd omfattning för att kunna generera aktieägarna tillräcklig avkastning”, uppger bolaget.

Någon köpeskilling anges inte.

Det kvarvarande bolaget föreslås även byta namn till Green Media Event. Styrelsen har även tagit fram två alternativa förslag för framtiden. Förslag ett är en fortsatt drift och förslag två är en likvidation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets