Realtid genomför nyemission inför notering

Realtid Media, som driver ekonomisajten realtid.se, avser notera sina aktier på en handelsplattform och genomför inför det en nyemission på 20 miljoner kronor.

Det framgår av information på bolagets hemsida.

Teckningskursen uppgår till 3:00 kronor per unit, som innehåller en aktie och en teckningsoption som kan tillföra bolaget mer kapital senare. Teckningskursen värderar bolagets aktiekapital till cirka 16,9 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

”Genom att anskaffa 20 miljoner kronor före emissionskostnader och i anslutning notera Realtids aktier på lämplig marknadsplats förväntas Realtid kunna utnyttja sin starka marknadsposition för att från och med fjärde kvartalet 2020 bedriva en fortlöpande, lönsam verksamhet och därefter fokusera på bolagets expansionsstrategi”, skriver företaget.

Målsättningen för 2021 är att omsätta 40 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 15 procent, inklusive förvärv. Under 2019 uppgick nettoomsättningen till 3,1 miljoner kronor och nettoresultatet till -10,7 miljoner kronor.

”På kort sikt ligger fokus på lönsamhet i dagens kärnaffär som är ekonomisajten Realtid.se. Men idén bakom Realtid Media har aldrig varit en enskild tidningsverksamhet, utan att genom Realtid.se samla målgruppen på en digital kanal, och bygga närvaro och förtroende under ett seriöst och relevant varumärke”, säger Realtid Medias vd och grundare Jonas Wiwen-Nilsson.

För 2024 är målet att ha intäktsströmmar från fem affärsområden.

Vilken handelsplattform som aktierna i erbjudandet avses handlas på anges inte i memorandumet. Teckningsperioden pågår från den 16 till den 30 april.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.