BYD har lager av osålda bilar i Europa

Den kinesiska elfordonstillverkaren BYD, som susat om Tesla som världens största elbilstillverkare, stöter på utmaningar i sin expansion utomlands.
En BYD Atto 3 framför en BYD-återförsäljare.
En BYD Atto 3 framför en BYD-återförsäljare. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko

Bolaget konstaterar att den snabba tillväxten på hemmaplan inte nödvändigtvis leder till snabba framgångar på stora utländska marknader som Europa.Det rapporterar Wall Street Journal.

BYD har stora ambitioner för tillväxt utanför Kina. Målsättningen för i år är att sälja 400 000 bilar internationellt. I fjol sålde bolaget 242 765 fordon. I Europa var försäljningen cirka 16 000 bilar under förra året.

Företrädare för BYD uppger för tidningen att bolaget har en rad utmaningar såsom en svagare elbilsmarknad, för högt pris och kvalitetskontrollfrågor. Företaget har också tusentals bilar i lager i Europa. Det gör det också svårt att nå målet för året, menar företrädarna.

En representant för BYD uppger för affärstidningen att dess rapportering var ”inkonsekvent med fakta”. Det kinesiska bolaget har emellertid inte presenterat vad det är som varit inkonsekvent.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.