Cannabisaktier rusade igår efter amerikanskt uttalande om avkriminalisering – klättrar vidare i förhandeln

Cannabisbolag som Tilray och Sundial rusade igår efter att en panel i representanthuset i USA sa att de skulle överväga ett lagförslag som skulle avkriminalisera cannabis. Det rapporterar Bloomberg News. Idag klättrar aktierna vidare uppåt.
Cannabis
Foto: AP Photo/Richard Vogel, File/TT

Amerikanska cannabisaktier fortsatte att stiga på torsdagen efter en rapport om att USAs representanthus för andra gången planerar att rösta om lagen om marijuanamöjligheter (MORE), vilken skulle legalisera drogen på federal nivå nästa vecka. Det skriver Marketwatch.

Senatorn Chuch Schumer har sagt att han skulle lägga fram en ny lag som kan legalisera marijuana så tidigt som april. Huruvida det faktiskt kommer ske är oklart.

”Det är osannolikt att marijuana avkriminaliseras, och SAFE banking Act har en bättre chans att passera, även om det fortfarande är en ’kamp i uppförsbacke'”, skriver en analytiker från Beacon Policy Advisors.

Cannabisbolagen Canopy Growth och Aurora Cannabis, som fanns bland de cannabisbolag som rusade igår, handlas upp 11 respektive 14% förhandeln i USA inför fredagens börsöppning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.