CS Medica gör nyemission till 454% premie

Det medicinska cannabisbolaget CS Medica meddelar att de ingått avtal med Inner Mongolia Rong Shi Hi-Tech i Kina om att göra en riktad nyemission på 60 miljoner danska kronor.
CS Medica gör nyemission till 454% premie - treatment_hands-1
CS Medica

CS Medica meddelade redan i höstas att bolaget skulle göra en riktad nyemission till Inner Mongolia Rong Shi Hi-Tech på 60 miljoner danska kronor. Teckningskursen skulle hamna på 31,50 danska kronor, vilket var betydligt högre än dåvarande aktiekurs på 11,10 danska kronor. I januari meddelade dock CS Medica att parterna inte kunde komma överens.

Nu ska parterna ha enats och det fastställda teckningspriset i emissionen är 28,18 danska kronor, vilket innebär en premie på hela 454% mot senaste stängningskursen på 5 danska kronor.

Investeringen är uppdelad i två trancher på 30 miljoner danska kronor vardera. Den första delbetalningen är beroende av att 3-5 Cannasen CBD-produkter registreras och godkänns av Kinas nationella myndighet för medicinska produkter.

Den andra delbetalningen förutsätter att CS Medica når intäkter på minimalt 62,4 miljoner danska kronor under tolvmånadersperioden efter den första delbetalningen. Om CS Medica inte uppfyller kraven kommer nya aktier i CS Medica att emitteras till Rong Shi för 30 miljoner danska kronor.

Emissionen omfattar 14,76 procent av de utestående aktierna i CS Medica.

Avtalet om emissionen är ingånget efter att parterna också kommit överens om att bilda ett samriskbolag i Kina.

”Tillsammans med Rong Shi har vi nu den nödvändiga kapaciteten i CS Medica för att penetrera den asiatiska marknaden med våra medicinska produkter Cannasen CBD”, kommenterar VD Lone Henriksen.

Affärsvärlden har tidigare skrivit om bolaget efter att en aktieinfluencer misstänktes ha haussat bolaget i sociala medier, samtidigt som han hade ett IR-uppdrag för bolaget.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets