Carl Icahn trappar upp budkriget

Turerna med en budstrid kring bilreservdelsbolaget Pep Boys fortsätter. Efter att Icahn Enterprises i fredags höjt sitt kontantbud till 16,50 dollar per aktie har Pep Boys beslutat att gå vidare med det budet. Därmed avbryter man den tidigare aviserade affären med Bridgestone.

Det skriver aktivistinvesteraren Carl Icahn själv på Twitter och hänvisar till inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen.

Bridgestone har tidigare lagt bud på först 15 dollar vilket senare höjdes till 15,50 dollar per aktie. Carl Icahn lade ett liknande bud men det var först efter fredagens höjning som Pep Boys valde att gå vidare med det. Pep Boys uppger att Bridgestone har fram till den 23 december på sig att presentera ett bättre bud.

Carl Icahn äger 12 procent av aktierna i Pep Boys.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här