Carnegie Fonder köper de tre OPM-fonderna

Carnegie fonder köper upp OPM Fonder, som består av de tre fonderna OPM Global Quality Companies, OPM Listed Private Equity och OPM Vega. Det framgår av ett pressmeddelande från köparen.
Hans Hedström, VD Carnegie Fonder.
I och med förvärvet anställs också fondernas förvaltare Simon Reinius, Tom Berggren och Emanuel Furubo, samt kundansvarige Elias Cicek.

De förvärvade fonderna har ett förvaltat kapital på cirka 4 miljarder kronor per 31 oktober. Carnegie Fonder hade vid samma tid 86 miljarder i förvaltat kapital.

Varumärket OPM kommer avvecklas och fonderna ska byta till Carnegie-namn.

”Det här känns jätteroligt. Hos Carnegie Fonder blir vi en del av ett starkt varumärke med etablerade distributionskanaler inom samtliga kundsegment. Genom att bli en del av en större organisation får vi skalfördelar och kan i ännu högre grad fokusera på förvaltning och innovation som vi brinner för. Nu ser vi fram mot att välkomna fler andelsägare”, säger Simon Reinius, förvaltare och grundare av OPM.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.