Carnegie ser köpläge i ljudboksbolaget

Carnegie räknar med att utbrottet av covid-19 kommer att ha en begränsad påverkan på kort sikt för ljudboksföretaget Storytel.

“Sammantaget bedömer vi att Storytel verkar vara väl rustat för att bibehålla produktiviteten då bolagets anställda arbetar hemifrån. Vi noterar också att Storytel huvudsakligen har internt fokus under 2020, vilket indikerar att det endast blir en mindre påverkan på bolagets geografiska expansionsplaner”, skriver Carnegie i en analys på onsdagen.

Investmentbanken påpekar i analysen att eftersom folk i ökande grad kommer att stanna hemma kan Storytel få uppleva positiva effekter vad gäller nya abonnemang, men också en ökad grad av avhopp, churn, som en följd av minskat pendlande då ljudböcker kan utgöra ett viktigt tidsfördriv.

Storytel är fortsatt en av de mest intressanta långsiktiga strukturella tillväxtaktierna, enligt Carnegie.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen har Carnegie höjt sin rekommendation för Storytel till köp från behåll. Riktkursen har samtidigt sänkts till 170 från 185 kronor.

Storytelaktien hade vid 11.30-tiden stigit 8,8 procent till 124 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här