Carnegie ser stor uppsida i GHP

Carnegie höjer sin riktkurs för vårdbolaget GHP med 25 procent till 20 kronor per aktie (16 kronor).
Carnegie ser stor uppsida i GHP - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

Köprekommendationen för aktien ligger fast.

Det framgår av en analys.

Riktkurshöjningen sker en dag efter GHP:s besked om uppdraget att driva sjukhus i Kuwait med intäkter på 35 till 45 miljoner kronor per år.

Carnegie bedömer att kontraktet ger ett tillskott på rörelseresultatet om 15-20 miljoner kronor baserat på en marginal om 30-40 procent.

Trots att det finns en risk att avtalet inte förlängs efter första avtalsperioden på fem år ser Carnegie mer uppsida i den internationella verksamheten under de kommande åren.

Aktien stängde på 13,45 kronor på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco