Carnegie: Ventilationsbolaget kan lyfta ytterligare

Carnegie ser fortsatt potential för marginalförbättringar och sätter köp på aktien.

Lindab, som utvecklar, tillverkar och säljer ventilationslösningar för inomhusklimat inom ventilations- och byggbranschen, har haft ett starkt år på börsen. Kursuppgången är väl motiverad, skriver Carnegie. Bolagets vd, som tillträdde förr året, har “framgångsrikt fokuserat på lönsamhet, höjt priser och decentraliserat bolaget samt skapat tre affärsområden”.

Ihållande medvind – köpANALYS Lindab har rusat på börsen senaste året. Men än är det inte slut på bränsle i tanken.  

En potentiell avyttring i nästa år av affärsområdet Building Systems, ett tidigare problembarn som anses ha få synergier med övriga koncernen, ligger som en trigger i aktien. Skuldsättningen ligger också på nivåer som möjliggör nya förvärv.

Huruvida Lindab når koncernens finansiella mål på 10 procent är delvis avhängigt av konjunkturutvecklingen, skriver Carnegie och fortsätter:

“Det finns dock fortsatt förbättringspotential med åtgärder som automatiserad produktion, att flytta produktion till billigare länder samt outsourca viss produktion. I våra prognoser bedömer vi att rörelsemarginalen når 9,5 procent under 2020 och 9,8 procent 2021. Det finns med andra ord fortsatt uppsida i våra prognoser om den nuvarande marginalförbättringstakten fortsätter.”

Carnegie menar att fortsatt marginalförbättring, renodling och förvärv kan lyfta Lindab vidare. Rekommendationen är köp med riktkursen 125 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här